• Novothny Zár-Vasalat Kis- és Nagykereskedés Sopron, Vándor S. u. 5-7.
  • E-mail cím info@novothnyzar.hu

Mire jó a biztonsági kártyás zárbetét?

Vannak olyan élethelyzetek, amikor valakinek kulcsot adunk a lakásunkhoz. Lehet ez egy szomszéd, egy albérlő, barát, ismerős, vagy rokon.  Elutazunk, megkérjük a szomszédot, hogy locsolja meg a virágokat, etesse meg valaki a kutyát/macskát, stb.

Ha a kapcsolat már nem a régi, vagy egyszerűen csak nem bízunk meg teljesen a másikban, attól félünk, hogy mielőtt visszaadta a lakáskulcsot, egy kulcsmásolónál lemásoltatta és ezután bármikor bemehet a lakásunkba.

Mit teszünk ilyenkor általában?

Zárbetétet cserélünk. (A köztudatban zárat, de ez valójában a zárbetét.)

De mi lenne, ha nem kellene emiatt zárbetétet cserélni?

Erre nyújt megoldást a biztonsági kártyás zárbetét.

Amellett, hogy maga a zárbetét is magas biztonsági fokozatú, a kulcsot sem másoltathatja bárki. Ez hasznos lehet akkor is, ha albérlőnek adja ki a lakását.

Ha az albérlő elmegy, utána nem kell attól tartani, hogy mielőtt visszaadta a lakáskulcsot, másoltatott magának belőle és a későbbiekben bármikor szabadon bejuthat a lakásunkba és zárbetétet sem kell cseréltetni.

Panziótulajdonosok is manapság ilyet használnak, mert, ha a vendég távozik és leadja a kulcsot, a tulajdonos biztos lehet benne, hogy nem tudta a vendég lemásoltatni a kulcsot.

A biztonsági kártyát el kell tenni egy biztonságos helyre, hogy ne tudjon hozzáférni senki, hiszen kulcsmásoltatás esetén ezzel bizonyítja az illető, hogy ő a tulajdonos.

Hol tudunk ilyen kulcsot másoltatni?

Azt is el szoktuk mondani a vásárlónak, – aki ilyen zárbetétet vásárol – hogy még a biztonsági kártyával sem tud bárhol kulcsot másoltatni a zárbetéthez. Ugyanis ezekhez a zárbetétekhez nincs nyerskulcs kereskedelmi forgalomban. Ez is megnyugvást jelent a vásárlónak, hiszen még ha akarnák, se tudnák kiszolgálni a kulcsmásolók az illetéktelen behatoláson gondolkodókat.

Az általunk forgalmazott biztonsági kártyás zárbetétekhez nálunk lehet kulcsot másoltatni. Szükséges hozzá a biztonsági kártya és általában egy kulcs, de vannak ma már olyan termékek, amelyekhez már a kulcs sem kell, elegendő csak a biztonsági kártya.

Mi természetesen a lehető legnagyobb diszkrécióval kezeljük a hozzánk fordulók biztonsági kártyáját – ez egyúttal elemi érdekünk is.