• Novothny Zár-Vasalat Kis- és Nagykereskedés Sopron, Vándor S. u. 5-7.
  • E-mail cím info@novothnyzar.hu

gate

Nagyon sokan nem tartják fontosnak, hogy zárat és kilincset válasszanak az újonnan készülő kapujukba. Egyszerűen az egész kaput rábízzák a lakatos szakemberre, mondván, ő majd tudja, milyen kell bele.
Az a tapasztalatunk, hogy a kapukkal foglalkozó lakatosok a kaputechnikához értenek (mit milyen anyagból, hogyan lehet megoldani), de a zárakhoz ők sem értenek igazán.

Általában a legolcsóbb zárat, kilincset teszik fel, gondolják, majd a tulajdonos kicseréli, ha nem tetszik neki.

Igen ám, de utólag már nem lehet akármire kicserélni, nincs annyi lehetőség.
Azt javaslom mindenkinek, aki kaput szeretne készíttetni, hogy fektessen nagyobb hangsúlyt a zárra, kilincsre már a kaputervezésnél.

Jöjjön el hozzánk, nézze meg a lehetőségeket, előre válassza ki, hogy milyen kilincset szeretne a kapun látni.

Mi szabjuk meg a lakatosnak, hogy milyen – elsősorban – kilincset látnánk legszívesebben a kapun és nem fordítva. Ne a lakatos válassza ki a kilincsünket, hanem mi!

Sok esetben utólag már nagyon nehéz helyrehozni zárcserével, illetve lehet, hogy szét kell szedni az újonnan készített kaput.

Kimondottan zártszelvénybe való zárakból is többféle van, még azon túl is, hogy milyen méretű a zártszelvény. Ezeket portálzáraknak hívjuk.

Europortal

Nagy előnyük, hogy könnyebben lehet velük dolgozni, csak beletesszük a zártszelvénybe és már passzol is.
A hátránya viszont az, hogy keskenyebb, mint a normál zár és nehezebben kapunk hozzá kilincset.
Arról nem is beszélve, hogy a legolcsóbb portálzárak lyukasztási mérete nem magyar szabványú. Ebből a méretből raktárkészleten szinte sehol nem találunk kilincset, legfeljebb a legolcsóbb fajtából, amit általában nem szeretnénk a gondosan megtervezett kapunkon látni.
Nagyon szívesen adunk szaktanácsot kapuzárakkal, vasalatokkal, kilincsekkel kapcsolatban is!